torna

Detall de la notícia

Imatge 3527037

Velòdrom Illes Balears és el nou nom que substituirà el de Palma Arena

Aquest dilluns horabaixa s’ha reunit novament en el Parlament, i per tercera vegada en els darrers dos anys, el ple de l’Assemblea Balear de l’Esport (ABE), òrgan que canalitza la participació del teixit esportiu de les Illes Balears, que s’ha recuperat aquesta legislatura.

Previst en l'ordre del dia del Ple, en la reunió presidida per la consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, la cinquantena de representants han votat i aprovat el canvi de nom del fins ara velòdrom Palma Arena, que posteriorment haurà de ratificar la Junta Rectora del Palma Arena. La proposta de canvi de nom va ser proposat per un membre del Ple, aprovat en l'anterior convocatòria i ratificat després per la Junta Directiva.

El nom Velòdrom Illes Balears, amb 14 vots, ha estat l’elegit d’un total de set propostes candidates, i en la tria el nou nom integra totes les illes de la Comunitat Autònoma. Quatre han estat les candidatures de noms de ciclistes i tres genèriques: Guillem Timoner (5 vots) i Joan Llaneras (8 vots), a proposta de la Federació de Ciclisme de les Illes Balears; Margarita Victoria García (Mavi) i Magdalena Rigo, per part de Feministes en Acció; i, com a propostes de nom gèneric, Velòdrom Illes Balears, Arena Balear (7 vots) i Es Velòdrom (5 vots). Hi ha hagut dos vots en blanc.

Així mateix, en l'inici del Ple, els membres han fet un minut de silenci per les víctimes i damnificats per les inundacions del Llevant de Mallorca el passat 9 d'octubre. El Ple ha votat a favor de la Declaració Institucional de suport i reconeixement de les víctimes i danys provocats pel temporal. A més, també s'ha votat a favor d'una proposta de la Federació de Bàsquet de les Illes Balears perquè les federacions esportives col·laborin en la compra de camisetes com a donatiu per als afectats.