torna

Detall de la notícia

Imatge 3794516

L'eivissenca Francesca Hernández guanya el premi a la Tercera Millor Història Ficcions 2019

El passat 21 de maig es va celebrar la final del concurs literari Ficcions 2019. El concurs Ficcions, l’aventura de crear històries és una iniciativa de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) per promoure la lectura i l’escriptura en català entre els joves dels territoris de parla catalana. Representa a més de 350 publicacions en paper i digitals fortament arrelades arreu del nostre territori.
 
Ficcions compta amb el suport del Govern de les Illes Balears, a través de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports mitjançant la Direcció General de Política Lingüística, que des de 2016 es fa càrrec dels obsequis que reben els finalistes de les Illes Balears.

Aquesta 11a edició va tancar el passat 24 de març amb una participació rècord de 3.801 participants d’entre 14 i 18 anys d’arreu de Catalunya (2.723), País Valencià (584 alumnes) i Illes Balears (494 alumnes) provinents de 306 centres educatius diferents. Aquestes xifres suposen un rècord absolut en la història del concurs, ja que s’ha incrementat en més d’un 6% la xifra de participació respecte de la desena edició.
 
 A Mallorca la participació d’aquesta edició de Ficcions ha arribat als 197 alumnes de 20 centres educatius i d’aquests, 12 grups formats per 19 joves han aconseguit arribar a la final.

A Eivissa, la participació en aquesta edició de Ficcions ha arribat als 186 alumnes de 4 centres educatius i d’aquests, 16 grups formats per 23 joves han aconseguit arribar a la final.
 
A Menorca, la participació en aquesta edició de Ficcions ha arribat als 111 alumnes de 5 centres educatius i d’aquests, 9 grups formats per 12 joves han aconseguit arribar a la final.

Francesca Hernández, de l’IES Sant Agustí des Vedrà, va rebre el Primer Premi de les Illes Balears en l’11a edició del concurs amb la història presentada sota el pseudònim saturnjdr.  Amb aquest reconeixement, la guanyadora va assistir al lliurament de premis del CaixaForum de Barcelona, el passat 21 de maig, on va ser guardonada amb el Premi Tercera Millor Història Ficcions 2019. El jurat va considerar que, el relat anomenat com “Justícia” és la Millor Història de les Illes Balears “per una delicada immersió en el món sòrdid de la prostitució i els límits de la condició humana, però des d’una mirada clara, neta, amb esperança alhora que freda i serena”.