vuelve

Detalle de la noticia

Imatge 3979063

Afers Socials i els educadors socials del programa "Alter" estableixen els criteris de funcionament per a aquest curs escolar

El programa passa de ser anual a ser vigent durant tota la legislatura per dotar-lo de més estabilitat

La Conselleria d’Afers Socials i Esports ha reunit avui prop de 40 tècnics educadors socials dels 30 municipis de les Illes Balears on aquest curs 2019-2020 es tornarà a aplicar el programa “Alter”.

Segons la directora general d’Infància, Joventut i Famílies, Marta Carrió, “amb aquesta reunió dels educadors socials (els tècnics que treballen en el programa “Alter”) donam inici al curs 2019-2020 d’aquest programa d’escolaritat compartida que treballa amb tot aquell sector de nins que tenen alguna dificultat en el moment d’escolarització, abandonament, conflicte social...”.

Cal recordar que el programa d’integració social i educativa que duen a terme la Conselleria d’Afers Socials i Esports i la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca s’adreça a alumnes matriculats en l’etapa d’ESO amb edats de 14 a 16 anys que no s’adapten al sistema educatiu ordinari, i alterna una escolaritat compartida amb activitats eminentment pràctiques (aprenentatge de mecànica, de cuina, de perruqueria, de manteniment...). La finalitat del programa és facilitar que l’alumnat no abandoni l’activitat acadèmica o formativa i facilitar-li formació prelaboral, de manera que es garanteixi l’accés d’aquests joves al món laboral amb el màxim de formació possible. Cal remarcar que, durant el curs 2019-2020, el programa «Alter» tindrà la col·laboració de 192 empreses.

Conveni a 4 anys

Entre les novetats d’aquest curs destaca que els convenis que s’estableixin amb els ajuntaments deixaran de ser anuals i romandran vigents durant tota la legislatura, cosa que donarà més estabilitat al programa.

Carrió ha apuntat que “començam l’Alter amb 10 places més, tenim un total de 295 places a totes les Illes Balears i començam també fent una aposta cap a un model d’estabilitat. A partir d’enguany els convenis amb els ajuntaments són a quatre anys, cosa que significa que feim una aposta clara i decidida perquè aquest programa continuï i donam certa estabilitat al personal, a les places i al programa perquè es pugui aprofundir d’una manera més clara i millor en el perfeccionament del programa Alter”.

Cal recordar que aquesta formació, que ja te 15 anys d’experiència, té una durada de dos cursos, cadascun de setembre a juny. Una vegada que acaben els cursos, els joves poden continuar formant-se a través dels estudis de formació professional bàsica o bé poden aconseguir una inserció laboral a les empreses on han duit a terme la seva formació.

El curs passat, el 87 % dels joves que tingueren l’escolaritat compartida entre el seu centre educatiu de referència i l’empresa on triaren fer les pràctiques formatives va superar amb èxit l’examen final.