vuelve

Detalle de la noticia

Imatge 3979077

El curs escolar 2019-2020 comptarà amb 295 places per a alumnes «Alter», 10 més que el curs anterior

S’adreça a estudiants d’ESO amb problemes d’adaptació escolar i té per finalitat evitar l’abandonament prematur

En el curs 2018-2019 el percentatge d’aprovats va ser del 87 %

El curs escolar 2019-2020, que comença el proper dimecres 11 de setembre, comptarà amb 295 places «Alter», 10 més que l’anterior curs, que en va tenir 285.

El programa d’integració social i educativa que duen a terme la Conselleria d’Afers Socials i Esports i la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca s’adreça a alumnes matriculats en l’etapa d’ESO amb edats de 14 a 16 anys que no s’adapten al sistema educatiu ordinari, i alterna una escolaritat compartida amb activitats eminentment pràctiques (aprenentatge de mecànica, de cuina, de perruqueria, de manteniment...). La finalitat del programa és facilitar que l’alumnat no abandoni l’activitat acadèmica i/o formativa, i facilitar-li formació prelaboral de manera que es garanteixi l’accés d’aquests joves al món laboral amb el màxim de formació possible. Cal remarcar que durant el curs 2019-2020, el programa «Alter» comptarà amb la col·laboració de 192 empreses.

Aquesta formació té una durada de dos cursos, cada un d’ells de setembre a juny. Una vegada que acaben els cursos, els joves poden continuar formant-se a través dels estudis de formació professional bàsica o bé poden aconseguir una inserció laboral a les empreses on han duit a terme la seva formació.

El projecte està implementada a 30 municipis de les Illes Balears i entre les novetats destaca que els convenis que s’estableixin amb els ajuntaments deixaran de ser anuals i romandran vigents durant tota la legislatura, cosa que donarà més estabilitat al programa.

87 % d’aprovats el curs 2018-2019

Els 285 joves que van participar en el programa durant el curs 2018-2019 pogueren optar a fins a 42 formacions diferents, 2 formacions més que l’anterior curs.

Un 87 % dels joves que tingueren l’escolaritat compartida entre el seu centre educatiu de referència i l’empresa on triaren fer les pràctiques formatives, a final de curs va superar amb èxit l’examen final. 

15 anys d’Alter

Cal tenir en compte que aquesta formació, que ja té 15 anys d’experiència, ofereix una acció formativa dinàmica, pràctica i funcional mitjançant la qual les persones usuàries també reben nocions sobre habilitats socials, autoestima, normes de convivència, orientació al món laboral, etc. D’aquesta manera, s’intenta motivar l’alumnat cap a la formació i, a la vegada, evitar el desenvolupament i la cronificació de conductes no desitjades en els joves i les joves, com ara l’abandonament prematur de l’ensenyança reglada. 

Derivació

Es pot sol·licitar la inscripció en el programa a través de les àrees de serveis socials dels diferents ajuntaments que tenguin signat un conveni de col·laboració amb la Direcció General d’Infància, Joventut i Famílies. Per a més informació, es pot telefonar al 971177155.