torna

Detall de la notícia

Imatge 3997082

Els antics quarters des Castell es convertiran en habitatges socials, una residència i un institut de formació professional

La presidenta Armengol, acompanyada dels consellers Pons i March, i de la consellera Santiago, ha presentat a Menorca els usos que es donaran als solars

Els antics quarters des Castell, a Menorca, es convertiran en mig centenar d’habitatges de protecció oficial (HPO), una residència per a gent gran dependent i un institut de formació professional. La presidenta del Govern, Francina Armengol, acompanyada del conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons; de la consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago; del conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March; de la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, i de la batlessa des Castell, Joana Escandell, ha presentat els nous usos que es donaran a aquests solars.

Armengol ha posat en valor la col·laboració i la coordinació entre les tres institucions “per impulsar un projecte de referència que és un revulsiu per al municipi des Castell i l’illa de Menorca”. La presidenta ha destacat que amb el projecte que s’ha presentat es garanteixen els drets bàsics de la ciutadania, amb “una inversió molt important en educació, el dret de les persones grans a ser ateses en bones condicions i la garantia d’un habitatge digne”. 

També ha agraït la implicació i la lluita de la societat civil, que des de fa anys ha reclamat que els quarters siguin públics: “No podíem deixar que caigués en mans privades”. Armengol ha subratllat la importància de la recuperació del patrimoni i la història des Castell per projectar futur.  

Nou Institut de Formació Professional

La parcel·la i edificis de l’antic quarter Conde de Cifuentes (6.000m2) tindrà un ús educatiu, amb la construcció d’un nou centre integrat de formació professional en línia oberta. Amb aquest institut, ha explicat Martí March, s’alliberaran espais dels instituts de la zona del Llevant  de Menorca i es concentrarà l’oferta d’FP al Castell. D’aquesta manera els centres actuals podran gaudir de més espai i millors condicions per impartir la resta d’estudis obligatoris i post obligatoris. 

Ara s’ha de decidit quins estudis concrets es podran impartir al futur CIFP des Castell. Per tal de concretat la proposta s’iniciarà una ronda de reunions amb els centres de la zona de Llevant per elaborar una proposta ajustada a les necessitats educatives de la zona.   

Actualment els centres d’aquesta zona compten amb la següent oferta formativa:
FP bàsica, grau mitjà i superior d’Administració i Gestió
FP bàsica, grau mitjà i superior d’Electricitat i Electrònica.
FP bàsica i grau mitjà de Fabricació i Muntatge
FP bàsica i grau mitjà d’Imatge Personal
FP bàsica i grau mitjà de Comerç i Màrqueting
FP bàsica Agrària
Grau mitjà i superior de Sanitat
Grau mitjà i superior d’Informàtica i Comunicacions
Grau mitjà i superior d’Activitats físiques i esportives
Grau mitjà i superior de Serveis socioculturals i a la comunitat
Grau superior de Manteniment i serveis a la producció

Cal recordar que el Govern va culminar la compra dels quarters el 8 d’abril d’aquest 2019, després d’un procés de negociació llarg entre el Govern, el Consell Insular i l’Ajuntament des Castell i la SAREB per adquirir els immobles a un preu adequat i just per destinar-los a usos públics. 

A la presentació també hi havia representants de diverses entitats socials i cíviques des Castell i anteriors batles i representants municipals.