torna

Detall de la notícia

Imatge 4304126

Afers Socials i Esport promou que els finalistes d'Art Jove participin en el programa itinerant GirArt Jove

Els artistes i creadors d'antigues edicions voltaran a partir d'aquest divendres pels pobles de les Illes Balears

La conselleria d'Afers Socials i Esports, a través de l'Institut Balear de la Joventut, ha creat el programa itinerant GirArt Jove, una iniciativa amb una doble vessant. Per una banda, permet promocionar als finalistes i guanyadors del certamen Art Jove i, per l'altra, es dota d'una cartera artística a totes les institucions que vulguin divulgar la cultura. GirArt Jove comença aquest divendres, 24 de juliol, a Binissalem.

El programa itinerant és l'instrument de difusió i promoció dels finalistes i guanyadors de totes les modalitats. Consisteix en programar actuacions, exposicions i esdeveniments artístics o culturals a diferents espais i municipis de les Illes Balears i, fins i tot, no es descarta que es puguin celebrar a altres indrets de l'Estat. Paral·lelament, GirART Jove és una eina per posar a disposició d'institucions i entitats, tant públiques com privades, a l'àmbit insular, municipal o estatal, la creativitat de la joventut que ha participat en l'Art Jove.

Des de l'IBJove es considera que, en aquests moments de crisi, GirArt Jove és un programa que ofereix avantatges a tots els implicats: als artistes, a l'Art Jove i als municipis. La proposta està rebent una acollida excel·lent per part de les regidories i personal tècnic de les àrees de cultura municipals, ja que els permet programar activitats culturals de petit format i amb un aforament controlat durant les seves festes populars o nits de l'Art. El format constarà de tres actuacions diferents que se celebraran simultàniament a tres espais emblemàtics del municipi. Es faran tres passis perquè el públic pugui gaudir de les tres propostes.

Finançat per Art Jove

Pel que fa a les condicions de col·laboració, el programa cultural Art Jove es fa càrrec del pagament dels honoraris de tots els artistes, tots són guanyadors o finalistes d'alguna edició del programa. Part del premi de moltes modalitats és, precisament, el finançament d'actuacions o intervencions artístiques en general.

Una de les línies que s'estan treballant actualment és posar les bases per una futura col·laboració en xarxa entre l'Art Jove i els municipis de les Illes Balears, ajuntant recursos tant tècnics com econòmics, per oferir una programació de cultura jove fresca i de qualitat.


Les activitats ja concertades fins al moment són:

24 de juliol

 

Casa de cultura Can Gelabert de Binissalem

16’30 h- Obertura de portes de l’exposició Els 7 pecats digit@ls, de Lluís Vidaña, guanyador del certamen d’Arts Visuals del Programa cultural Art Jove 2019.25 de juliol

Torre del Palau Reial de Manacor

Passis: 21 h i 21.30 h

Lectura dramatitzada de la peça A DOS PAMS DE JO MATEIX de Miquel Mas Fiol, finalista del certamen de Dramatúrgia del programa cultural Art Jove 2019.

 

Centre cultural Antoni Maria Alcover (Manacor)

Passis: 21 h i 21.30 h

Actuació de la ballarina Maria del Mar Pérez, guanyadora del segon premi del certamen de Dansa Contemporània en la modalitat de Solos, del Programa cultural Art Jove 2019.

 

Claustre de Manacor

Concert: 22 h

Concert del grup Mareselva, finalistes del certamen de Música Jove Contemporània del Programa cultural Art Jove 2018.

 

1 d’agost

 

Escalinata de l’església (Santanyí)

Passis: 21 h, 21.30 h i 22 h.

Concert del grup ALISIS SAXOPHONE DUET, finalistes del certamen de Grups de Cambra del programa cultural Art Jove 2019.

 

Teatre Principal (Santanyí)

Passis: 21 h, 21.30 h i 22 h

Fugir (dansa), de Mireia Sans, guanyadora del certamen de Joves Coreògrafs, Art Jove 2019.

 

Casa de cultura de ses Cases Noves (Santanyí)

Passis: 21 h, 21.30 h i 22 h

Lectura dramatitzada de la peça A DOS PAMS DE JO MATEIX de Miquel Mas, finalista del certamen de dramatúrgia, del programa cultural Art Jove 2019.

 

5 d’agost

Bodegues Nadal Suau (Binissalem)

Actuació del DUET MAS PORCEL, guanyadors del certamen de Música per a Joves intèrprets en la modalitat de Grups de Cambra  del Programa Cultural Art Jove 2019.

Casa de cultura Can Gelabert (Binissalem)

Actuació de Maria del Mar Pérez, guanyadora del segon premi del certamen de Dansa Contemporània en la modalitat de Solos, del Programa Cultural Art Jove 2019.

Casa Museu Llorenç Villalonga (Binissalem)

Actuació d’Úrsula Urgelés, guanyadora del primer premi del certamen de Dansa Contemporània en la modalitat de Solos, del Programa Cultural Art Jove 2019.

 

10 - 15 d'agost

Auditòrium de Campos
Obertura de portes de l'exposició Els 7 pecats digit@ls, de Luís Vidaña, guanyador del certamen d'Arts Visuals del programa cultural ART JOVE 2019.

Plaça de l'Ajuntament (Campos)
Exposició dels plafons amb les propostes finalistes i guanyadores del certamen de Còmic del programa cultural Art Jove 2019.