torna

Detall de la notícia

Imatge 4326961

El campament de La Victòria registra 4.716 pernoctacions al juliol

Les previsions de la Conselleria d'Afers Socials i Esports són que a finals d'estiu s'hagin superat les 12.000 estades

El campament de la Victòria (Alcúdia), gestionat per l'Institut Balear de la Joventut, ha enregistrat 4.716 pernoctacions durant el mes de juliol. És el primer recompte de persones per dia d'un mes sencer que romanen en aquestes instal·lacions des que opera la nova normalitat.

La temporada d'estiu enguany es va inaugurar el passat 21 de juny. Des de llavors i fins al 30 de juny s'havien comptabilitzat un total de 1.500 pernoctacions. D'aquesta manera tenim, que l'acumulat d'ocupació fins ara és de 6.216 estades.

Les previsions pel mes d'agost són que aquestes s'elevin fins a més de 4.000 pernoctacions. Els càlculs del campament de La Victòria són que aquesta temporada completa d'estiu se superin els 12.000 registres.

La conselleria d'Afers Socials i Esports, de la que depèn orgànicament l'Institut Balear de la Joventut, ha invertit 225.000 euros en la millora i adequació d'aquesta emblemàtica instal·lació situada a una Àrea Natural d'Especial Interès (ANEI).
Entre d'altres, les millores executades són l'adaptació i renovació de la cuina, el menjador, els banys i les pistes esportives; l'adquisició de noves tendes de campanya; roba de llit i senyalització així com l'eliminació de símbols franquistes que han estat substituïts per un mural, de Tembo Studio, de temàtica relativa a l'ús del mateix campament.

A més, s'han duit a terme altres millores amb el personal propi de la instal·lació, com ara la neteja i desbrossament de la vegetació dels voltants; l'adaptació d'una antiga caseta per a transformar-la en la nova recepció i el canvi d'ubicació de l'aparcament per afavorir la mobilitat dels usuaris, així com el manteniment i embelliment de tota la infraestructura.

El campament de la Victòria és una instal·lació única a les Illes Balears on, cada any, institucions, entitats sense ànim de lucre i entitats privades especialitzades en el lleure infantil i juvenil, organitzen activitats recreatives. L'Institut Balear de la Joventut posa aquesta emblemàtica infraestructura a disposició de la nostra societat i les organitzacions que treballen a l'àmbit de la joventut per tal d'acostar-la a la població interessada en l'oci educatiu en contacte amb la natura.

El campament de la Victòria ofereix opcions d'activitats esportives i lúdiques de mar i muntanya, atesa la seva proximitat a la mar i la seva integració en el paisatge natural de la zona nord-est de Mallorca. De còmode accés, les entitats interessades poden optar per escollir el règim de pernoctació: desdejuni, mitja pensió o pensió completa. El preu establert en concepte d'oferta educativa és de 20,60 euros per persona i dia en règim de pensió completa.