torna

Detall de la notícia

Imatge 4370479

COVID-19: El Govern de les Illes Balears desmenteix els principals arguments falsos sobre la Covid-19 a les xarxes amb una sèrie de vídeos protagonitzats per científics i professionals de la Sanitat

L’acció pretén evitar la desinformació que generen alguns continguts i frenar la divulgació de notícies falses de grups ‘negacionistes’ que posen en perill la salut de la població

El Govern de les Illes Balears ha iniciat la publicació d’una sèries de vídeos protagonitzats per científics i professionals de referència de la Sanitat de les Illes desmentint les principals notícies falses, també conegudes com a ‘fake news’, sobre la Covid-19 a les xarxes.

L’objectiu de l’executiu és evitar la desinformació que generen alguns continguts a les xarxes i frenar la divulgació de notícies falses per part de grups ‘negacionistes’, que posen en dubte la feina dels professionals sanitaris i suposen un risc per a la salut de tots.

‘Fake 1. El coronavirus no existeix’ és el primer capítol d’aquesta sèrie de vídeos elaborats per la Direcció General de Comunicació per tal de rebatre les desinformacions difoses les darreres setmanes pel moviment negacionista. En aquest cas ho fan professionals sanitaris que fan feina a la UCI de l’Hospital de Son Espases explicant la situació que es viu a la Unitat de Cures Intensives.

“La grip mata més que la Covid-19”, “Les mascaretes causen intoxicació per Co2” o  “La Covid-19 només afecta a gent major o amb malalties prèvies” són algunes de les altres afirmacions que les autoritats sanitàries de les Illes desmenteixen en aquests vídeos que el Govern de les Illes Balears difon a través de les seves xarxes socials.

Fins que no hi hagi un tractament per a la COVID-19, és essencial continuar prenent mesures de seguretat per aturar la propagació del virus. Les principals recomanacions de les autoritats mèdiques són reduir les reunions familiars i socials, optar per espais ventilats i seguir la regla de les tres emes: metres de distància, mans netes i mascareta.

Enllaç als vídeos:

MENTIDA 1. El coronavirus no existeix 

https://www.youtube.com/watch?v=uhMGRl51Sl8

 

MENTIDA 2. Hi ha més casos perquè es fan més PCR però no hi ha perill

https://www.youtube.com/watch?v=tl1HkDqK96A

 

MENTIDA 3. La grip mata més que la Covid-19

https://www.youtube.com/watch?v=1Q60PWm8hK8

 

MENTIDA 4. Les mascaretes causen intoxicació per Co2

https://youtu.be/e_Jwtag6Dj0