10 desembre 2019 Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat

Música, dansa i art a Ca n'Oleo dins les activitats complementàries de la COP25 NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Música, dansa i art a Ca n'Oleo dins les activitats complementàries de la COP25

L'edifici, on s'ha implantat la finestreta única, és la seu de la Cultura del Govern i de l'Agenda 2030

La consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, ha inaugurat avui Ca n'Oleo (carrer de l'Almudaina, 4 de Palma) com a seu de l'Agenda Balear 2030 i de la Cultura amb un programa d'activitats culturals emmarcades dins la XXV Cimera Mundial del Clima de les Nacions Unides (COP25) que té lloc aquests dies a Madrid.

Costa ha recordat la funció de coordinació de la conselleria de Presidència i «el compromís de les Balears amb els acords que s'han d'assolir» en aquesta cimera. La consellera ha defensat també «la capacitat transformadora de la Cultura» i com la inclusió d'aquesta àrea a Presidència permet donar-li «una visió més transversal i coordinada tant dins el Govern com amb la resta d'institucions».

Ca n'Oleo és ja la seu compartida de la Delegació de Presidència per a la Cultura, l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB) i l'Institut d'Indústries Culturals (ICIB), una unió en un mateix espai que facilita els tràmits i afavoreix les polítiques culturals, a més de ser la seu de l'Agenda Balear per al Desenvolupament Sostenible 2030. El programa d'aquesta agenda recull polítiques de sostenibilitat a l'àrea mediambiental, l'àrea social i l'àrea econòmica.

La Delegada de la Presidència per a la Cultura, Catalina Solivellas, ha celebrat la nova funció de Ca n'Oleo com a «casa de la Cultura» i ha assegurat que continuarà fent feina per «millorar els equipaments culturals i les condicions del sector cultural, exercir un paper cohesionador de la cultura entre illes i formar i incorporar nous públics». En aquesta línia s'emmarca MAP Teatre, un programa pilot pioner per implantar les arts escèniques entre els estudiants de Secundària. «Aquesta proposta aspira a reforçar l'autoestima, la responsabilitat, la iniciativa, l'autonomia, l'empatia i les relacions interpersonals. Volem que els nous públics, en definitiva, s'eduquin en la cultura perquè el futur de la cultura es construeix des del present», ha explicat SolivellasA més, complint el Pla de Cultura, la delegada ha recordat que Ca n'Oleo ha implantat ja el sistema de finestreta única perquè els tràmits documentals es faci en un únic pas.

El director de l'IEB, Mateu Malondra, ha definit Ca n'Oleo com «un lloc de trobada, de confluències, de compartir espais de creació, divulgació i experiències entre creadors, recerca, mercat i institució pública».

En aquest context, Ca n'Oleo s'ha omplit de música, dansa i art fins mitjanit amb les actuacions del cantautor menorquí Leonmanso; la percussionista Carlota Cáceres; la performance Stormy Red de l'actriu Concha Vidal; el concert del pianista de jazz Toni Vaquer a quartet; la dansa vertical per les parets del pati de Ca n'Oleo a càrrec d'Aina Pascual i les actuacions de l'electrovers de Jansky i d'una de les bandes mallorquines amb més projecció internacional, els Zulu Zulu.

Durant els concerts, s'han projectat a la façana interior imatges relacionades amb ecologia i medi ambient i s'ha fet una instal·lació d'arts visuals relacionada amb el reciclatge.
 

A més, el divendres 13 de desembre també s'han organitzat durant tot el dia activitats culturals relacionades amb el medi ambient per a tota la família. A partir de les 10 h i fins a les 18 h, es faran cercaviles de circ, projeccions de pel·lícules, taules d'editors amb llibres infantils i juvenils, contacontes relacionats amb temes ecològics, lectura institucional al Parlament o la taula rodona: Edició de llibres i la crisi climàtica.

Totes aquestes activitats són organitzades per la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat del Govern de les Illes Balears.