23 maig 2020 <10aL>Conselleria de Mobilitat i Habitatge

Els busos interurbans incrementen des de dilluns el servei en les línies de major demanda NNota Informativa

Els busos interurbans incrementen des de dilluns el servei en les línies de major demanda

Els trens express entre Inca i Palma, en tots dos sentits, realitzaran totes les parades entre les estacions d'Inca i Marratxí

 

El dilluns 25 de maig entra en vigor una modificació dels horaris de les línies dels autobusos interurbansTIB que han tingut un augment de viatgers des del principi de la desescalada. Això suposa un increment del 21% del servei respecte a l’oferta que hi ha actualment. D’aquesta manera entrarem a la fase II amb el 61,2% del servei que hi havia abans de la declaració de l’estat d’alarma.

Els nous horaris suposen un augment de les freqüències en dinou línies del bus interurbà, principalment en els dies laborables. Les línies que modifiquen horaris són: Port d’Andratx-Palma (L102), Peguera-Magaluf-Palma (L104), Galilea-Palma (L140), Estellencs-Palma (L200), Port de Sóller-Valldemossa-Palma (L210) Port de Sóller-Palma (L211), Pórtol-Estació de Marratxí (L301), Hospital Joan March-Palma (L302), Inca-Sencelles-Palma (L310), Port de Pollença-Palma (L340), Platja de Muro-Alcúdia-Palma (L351), Cala Rajada-Palma (L411), Costa dels Pins-Palma (L412), Montuïri-Manacor (L421), Cales de Mallorca-Manacor (L424), Son Severa-Manacor (L432), Cala d’Or-Cala Rajada (L441), Campos-Palma (L500), Cala d’Or-Palma (L501). La línia de Portocolom-Palma (L490) ja va modificar l’horari el dilluns 18 de maig.

Actualment la demanda del bus representa un 10% si ho comparem amb el mateix període de l’any passat.

En el cas del servei ferroviari d’SFM, segons les dades recollides durant aquesta setmana, el número d’usuaris suposa un 27% respecte al mateix període l’any 2019.  SFM té en marxa el 80% del seu servei i s’anirà adaptant en funció de la de l’increment de la demanda.  A partir de  dilluns  dia 25, els serveis de tren express entre Inca i Palma en tots dos sentits realitzaran totes les parades entre les estacions d'Inca i Marratxí.

Per a més informació d’horaris o sobre altres mesures relacionades amb el transport públic interurbà podeu consultar la web www.tib.org.                             

 

Mesures preventives al transport públic

Des de la Conselleria de Mobilitat i Habitatge s’han establert unes mesures de prevenció per tal de garantir als usuaris un viatge segur en termes sanitaris.

Amb aquest objectiu s’ha incrementat la neteja dels vehicles i dels espais públics de la xarxa de transport. D’aquesta manera cada tren es neteja cada vegada que finalitza el trajecte a l’estació intermodal. A més s’ha intensificat la neteja i desinfecció dels busos amb productes específics per poder ser eficients davant dels efectes de la pandèmia.  Igualment, s’han instal·lat dispensadors de gel hidroalcohòlic a diferents espais de l’Estació Intermodal, i en aquests moments s’estan posant a dins dels trens i dels busos per tal de facilitar a l’usuari el rentat de mans.

D’altra banda per poder mantenir la distància de seguretat entre els usuaris, s’han senyalitzat els recorreguts recomanats a l’estació principal de Palma, i dins dels vehicles s’han marcat els seients que poden ocupar els usuaris.

Es recorda que des del principi de l’estat d’alarma, s’ha reduït la capacitat màxima del bus i del tren per garantir una distància mínima de seguretat entre els usuaris. En aquests moments es poden ocupar com a màxim el 50% dels seients, només es pot superar aquesta xifra en el cas que viatgin dues persones convivents, ja que segons la normativa vigent està permès que puguin asseure’s en seients contigus.

Altres mesures preventives són l’ús de la mascareta obligatòria al tren, metro i bus, així com a dins de les estacions per tots els usuaris a partir dels 6 anys. L’ús de la mascareta pels nins de 3 a 5 anys és recomanable. Es demana als usuaris evitar l’ús d’efectiu viatjant amb els abonaments T20 i T40 de la Targeta Intermodal.