LOGO CAIB
Contingut
16 juny 2020Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca

Es publica una base de dades de discs en català editats recentment a les Illes Balears NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat
S’hi recullen els treballs apareguts entre final de 2018 i l’actualitat

Es publica una base de dades de discs en català editats recentment a les Illes Balears

Es vol fomentar la contractació d’artistes que canten en la llengua pròpia de les Illes Balears i la divulgació de l’oferta cultural en llengua catalana.

La Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca a través de la Direcció General de Política Lingüística acaba de presentar una base de dades de discs en català, elaborada pel Grup Enderrock. La publicació recull els treballs publicats a les Illes Balears entre el setembre de 2018 i el març de 2020. El catàleg, en format digital, es pot consultar a la pàgina web de la Direcció General. S’hi recullen un total de 129 referències de treballs discogràfics, amb informació relativa al grup o solista com ara l’estil musical, l’illa de residència i les dades de contacte. Aquesta base de dades servirà per crear un catàleg de tots els grups que canten en català a les Illes Balears.

La informació s’ha fet arribar a diferents institucions com ajuntaments o consells acompanyada d’una sèrie de recomanacions i idees per potenciar la contractació dels creadors de música en llengua catalana de les Illes Balears en una època delicada per mor de la crisi de la COVID-19. A més de fomentar la contractació d’artistes de les Illes Balears en llengua catalana, la iniciativa té com a objectiu principal mostrar l’activitat recent de publicacions de música en català a l’arxipèlag i incentivar el coneixement del producte musical local. Així mateix, es pretén posar en valor la creació musical pròpia i conscienciar de la importància dels projectes musicals com a eina de foment de la llengua catalana.

La directora general de Política Lingüística, Beatriu Defior, ha explicat que es tracta d’una primera passa i que “s’anirà ampliant amb més grups, ja que l’oferta musical en català a les Illes Balears és molt rica i variada”. Per la seva banda, la secretària autonòmica d'Universitat, Recerca i Política Lingüística, Agustina Vilaret, ha fet èmfasi en “la importància de tenir un sector fort” de creadors que cantin en català.