25 juny 2020 Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca

La Direcció General de Política Lingüística atén tots els casos de discriminació lingüística NNota Informativa

La Direcció General de Política Lingüística atén tots els casos de discriminació lingüística

Des del Govern es recorda que les discriminacions per raó de llengua van en contra de la Constitució espanyola

La Direcció General de Política Lingüística informa que està treballant en la investigació dels casos de discriminació lingüística que s’han fet públics els darrers dies a través dels mitjans de comunicació, a més de les reclamacions que els ciutadans hi adrecen directament. Cal recordar que la Direcció General actua a petició de les persones interessades, però que també inicia actuacions d’ofici si es detecten situacions que puguin vulnerar els drets lingüístics dels ciutadans.

La Direcció General de Política Lingüística atén totes les sol·licituds amb els recursos disponibles actualment. S’espera que ben aviat pugui comptar amb l’Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics, per poder atendre millor les necessitats que es detecten en aquesta matèria.

En qualsevol cas, la Direcció General de Política Lingüística recorda que és inacceptable que es produeixin situacions en què es maltractin o discriminin persones per la llengua que parlen o que se’ls pugui retreure l’ús normal de la llengua pròpia de les Illes Balears en qualsevol àmbit o situació.