9 juliol 2020 <10aL>Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball

COVID-19: El conseller Negueruela trasllada a les institucions d’Eivissa les noves mesures de prevenció per frenar l’avanç de la COVID-19 NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

COVID-19: El conseller Negueruela trasllada a les institucions d’Eivissa les noves mesures de prevenció per frenar l’avanç de la COVID-19

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha mantingut avui una reunió tècnica a Eivissa amb el president del Consell, Vicent Marí, els alcaldes de tots els municipis d’aquesta illa, així com el director insular de l’Administració de l’Estat, Enrique Sánchez, per donar a conèixer quines noves mesures es posaran en funcionament per evitar l’expansió de la COVID-19.

En aquest sentit, Negueruela -que ha assitit a la reunió acompanyat per la directora general de Turisme, Rosana Morillo- ha donat a conèixer les principals mesures en què està treballant el Govern davant l’actual situació d’aglomeracions que poden suposar risc de contagi, i que s’han tractat avui en un ple de la Comissió d’Emergències i Protecció de la Comunitat Autònoma, així com la coordinació que entre institucions s’activa per fer més efectives les intervencions de control en matèria de seguretat i inspecció.

El Govern, a través de la Conselleria d’Administracions Públiques i Modernització, està ultimant un pla d'actuacions que implica totes les institucions, des d’inspectors insulars i de la CAIB, fins a agents de Policia Nacional, Guàrdia Civil i policies locals, que donaran suport en les diferents actuacions que es programin.

D’aquesta manera, les autoritats inspeccionaran quatre aspectes de la normativa per a situacions d’aglomeració i establiments d’oci: les distàncies de seguretat, l’ús de les mascaretes, el control de la limitació de l’aforament i el respecte dels horaris establerts.

Negueruela ha fet esment també de la importància de la responsabilitat individual, i ha apel·lat a que s’estengui aquesta actitud entre la ciutadania, ja que una actitud individual responsable redundarà en el bé del conjunt i, d’altra banda, una actitud irresponsable pot causar conseqüències negatives que facin malbé tot l’esforç aconseguit entre tots.

41 avisos per aglomeracions en dues setmanes, 3 d’ells a Eivissa

D’altra banda, el Govern ja està actuant davant els avisos ciutadans que comuniquen al servei 112 de possibles situacions d’aglomeracions descontrolades. En aquest sentit, només l’112 ha rebut un total de 41 avisos en dues setmanes, dels quals 3 s’han produït a Eivissa.

El consell de Govern té previst aprovar demà un decret llei del règim sancionador que emmarcarà els expedients iniciats en aquestes actuacions, en que es detallaran les infraccions concretes i les sancions previstes, així com les circumstàncies agreujants i les mesures cautelars que es podrien adoptar.