25 setembre 2020 Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca

COVID-19:El Conservatori Superior de Música de les Illes Balears augmenta el seu alumnat NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

COVID-19:El Conservatori Superior de Música de les Illes Balears augmenta el seu alumnat

\Ahir varen començar les classes amb un increment d’alumnes que arriben als 190 i amb un curs adaptat al nous Protocols COVID-19 on la presencialitat de les classes és l'objectiu a mantenir

 

Gairebé 200 alumnes del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears (CSMIB) varen començar ahir el curs 2020-21. Un curs on es mantindrà la presencialitat, el programa de professors convidats i els cicles de concerts del centre adaptats als Protocols COVID-19 establerts per les Conselleries de Salut i Educació.

Per aquest curs el Conservatori Superior augmenta el número d’alumnes fins arribar als 190 en front als 174 que varen estudiar al centre el curs passat. A la vegada que es manté el número de professors en 84 entre titulars, interins i associats, que continuen amb el model de creixement orgànic i equilibrat de totes les especialitats, que se va posar en marxa ara fa un any, i que es considera imprescindible per poder aconseguir optimitzar les diferents formacions musicals del centre. 

Aquest curs també dóna continuïtat al programa de professors convidats, que dona singularitat al Conservatori Superior de Música i Dansa de les Illes Balears.

Es manté el cicle de concerts, adaptats als protocols sanitaris

Per aquest curs es continuarà oferint el cicle de concerts a càrrec del professorat del centre així com els de les grans formacions instrumentals d'alumnes. Cal destacar la tasca de l’Orquestra Simfònica del CSMIB que, com cada any, apropa la música clàssica a la ciutadania de les Illes. Per als alumnes, aquesta assignatura representa la màxima proximitat amb el món professional.

Un dels aspectes més atractius per a l’alumnat del Conservatori és l’oportunitat de viure l’experiència de formar part de l’Orquestra Simfònica del CSMIB. Durant aquests períodes acadèmics, els estudiants, sota la batuta de directors de reconegut prestigi nacional i internacional, aborden les grans obres del repertori simfònic i cambrístic. Tots els stages acaben amb un concert on el alumnes comparteixen escenari amb directors i solistes de rellevant trajectòria. El departament de Jazz i Música Moderna també compta amb els seus propis stages, on la Big Band del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears és la gran protagonista. 

Per finalitzar destacar que el Conservatori disposa d’un pla de contingència aprovat el passat dimarts al consell executiu, que recull les instruccions de les Conselleries de Sanitat i Educació i que s’adapta a les necessitats d’aula de totes les especialitats que s’imparteixen al CSMIB. Està previst també la presentació d’aquest Pla al comitè d’empresa de la Fundació FESMAE.