LOGO CAIB
Contingut
24 setembre 2020Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius

Reactivació econòmica: Formentera i Eivissa se sumen a la creació d’espais comercials a Cel Obert NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Reactivació econòmica: Formentera i Eivissa se sumen a la creació d’espais comercials a Cel Obert

El vicepresident Yllanes ha signat amb els ajuntaments de les Pitiüses convenis de col·laboració per promoure el comerç local als centres urbans

El vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, i la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer Kirschbaum, han signat aquest matí un conveni de col·laboració, amb caràcter plurianual, per impulsar el comerç del centre de Formentera i promoure’l com a espai comercial a Cel Obert. L’objectiu d’aquest acord, en el qual també han participat el director general de Comerç del Govern balear, Miguel Piñol, i la consellera d’Habitatge, Majors, Comerç i Emprenedoria del Consell de Formentera, Ana Juan, és desenvolupar conjuntament actuacions per potenciar el comerç local i de proximitat, així com impulsar iniciatives que millorin els avantatges competitius dels comerciants.

                                       

L’import total del conveni ascendeix a 14.000 euros, dels quals la Conselleria aporta 10.000 euros i el Consell 4.000 euros, una inversió que es destinarà a dur a terme actuacions per al foment i la promoció de l’activitat comercial del municipi.

 

El vicepresident Yllanes ha precisat que els projectes a cel obert «estan emmarcats en el nostre pla de reactivació de l’activitat comercial i econòmica dels municipis. Potenciam així el comerç de proximitat i els centres urbans, alhora que diversificam l’activitat econòmica. És per això que es treballa per signar convenis en el màxim nombre de municipis de les quatre illes». «Això no és una actuació puntual, seguirem fent actuacions des de ambdues administracions perquè tengui continuïtat en el temps i permeti sortir de la situació que ha creat la pandèmia en el comerç local, i perquè volem impulsar i garantir els llocs de feina que depenen d’aquest sector», ha afegit Juan Pedro Yllanes.

 

Per la seva banda, la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer Kirschbaum, ha explicat que «en aquests moments de crisi és primordial oferir ajuts al petit comerç, que a Formentera està format principalment per empreses familiars i que ajuden a cohesionar i donar servei a la societat». La presidenta ha volgut recordar que durant aquest any de crisi originada per la COVID-19 «els comerços de proximitat i de primera necessitat varen ser els que estigueren en primera línia, donant servei als formenterers i formentereres durant el confinament, mentre que els altres han estat molts mesos tancats i després han obert en una temporada atípica, per la qual cosa necessiten més que mai que es potenciï la seva activitat».

 

Aquest horabaixa, el vicepresident Juan Pedro Yllanes es traslladarà a Eivissa per signar els convenis de Cel Obert amb els ajuntaments d’Eivissa i de Sant Antoni de Portmany, a fi d’impulsar l’activitat comercial i econòmica als carrers comercials dels seus centres urbans. Paral·lelament, Yllanes es reunirà amb les associacions i patronals de comerç d’Eivissa per analitzar i coordinar accions concretes davant la crisi comercial provocada per la COVID-19.

 

La signatura d’aquests convenis permetrà dur a terme diferents campanyes per promocionar les botigues de la ciutat i els avantatges de comprar als comerços locals. En aquest sentit, es faran també campanyes concretes per impulsar el comerç de proximitat, per exemple durant les rebaixes, els mesos d’estiu o per Nadal.

 

Així mateix, les administracions implicades s’encarregaran d’organitzar tallers, cursos i jornades formatives especialitzades adreçades al sector comercial i als restauradors. A més, es desenvoluparan actuacions per impulsar la presència a Internet i a les xarxes socials del sector comercial local, així com el foment del comerç electrònic. Finalment, si les circumstàncies ho permeten, es preveu també la realització d’activitats d’animació en espais públics per dinamitzar la zona comercial i el centre de la ciutat.