1 d’abril 2020 <10aL>Conselleria de Salut i Consum

COVID-19: Salut crea una nova unitat COVID-exprès de recollida de mostres en el sector sanitari de Llevant NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

COVID-19: Salut crea una nova unitat COVID-exprès de recollida de mostres en el sector sanitari de Llevant

Avui comença a funcionar i s'ubica a l'aparcament del poliesportiu Miquel Àngel Nadal, de Manacor

 

La recollida de mostres es farà de 8.00 a 13.00 h i no serà necessari sortir del vehicle

Avui comença a funcionar una nova unitat COVID-exprés, de recollida de mostres per a la detecció de la COVID-19, en el sector sanitari de Llevant. Aquesta unitat està gestionada per Atenció Primària de Mallorca i s'ubica a l'aparcament del poliesportiu Miquel Àngel Nadal, de Manacor. Allà s'hi han instal·lat dues carpes ‒de moment n’hi ha una d’operativa‒ i una caseta on hi ha el personal sanitari. Les persones han d'accedir amb un vehicle dins la carpa i, un cop a dins, el personal els hi pren les mostres sense que hagin de sortir del vehicle. La recollida es farà de 8.00 a 13.00 hores.

Aquesta unitat COVID-exprés és la quarta que es crea a Mallorca. S’afegeix als tres dispositius especials que ja operen a Palma, a les unitats bàsiques de salut d'Establiments, sa Indioteria i es Pil·larí. La mitjana de proves diàries que s’hi fan és d’entre 70 i 80. Es preveu obrir-ne aviat una altra al sector sanitari de Tramuntana.

Aquestes unitats COVID-exprés estan dirigides als professionals sanitaris i sociosanitaris, al personal de serveis especials (cossos i forces de seguretat, etc.) i als col·lectius més vulnerables davant la COVID-19.

La Central de Coordinació COVID-19 d’Atenció Primària de Mallorca coordina i revisa les llistes de persones que han de ser ateses per una COVID-exprés. Aquestes llistes les envien diferents col·lectius (forces i cossos de seguretat, Unitat d’Atenció al Professional Sanitari, residències, etc.) i es comprova si compleixen els requisits establerts pel Ministeri de Sanitat. Una vegada validada cada llista, es posa en marxa el dispositiu perquè les persones que hi figuren es desplacin a una d’aquestes unitats o bé se’ls hi enviï algun sanitari per fer-los la prova; és el cas, per exemple, dels ancians de les residències, que no es poden desplaçar.

Salut vol agrair la col·laboració de l'empresa Ferrovial en la instal·lació de la unitat, de l'empresa ConectaBalear en la cessió de la xarxa wi-fi, i de l'Ajuntament de Manacor, que no només ha cedit l'espai, sinó que també es fa càrrec del manteniment i de la neteja diària de l'àrea.