30 març 2020 <10aL>Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació

COVID-19: Agricultura posa en marxa les ajudes als productors de xot, porcella i cabrit NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

COVID-19: Agricultura posa en marxa les ajudes als productors de xot, porcella i cabrit

Es tracta d’una mesura de 200.000 euros en total dins el pla de xoc del sector primari, que s’aplicarà des d’avui

La conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha posat en marxa avui les ajudes a la comercialització dels productes frescs del sector ramader a totes les illes. Es tracta d’una mesura de 200.000 euros en total contemplada al pla de xoc per al sector primari, que s’aplicarà des d’avui. Tot i que aquestes ajudes es publicaran en 15 dies, es concediran amb efecte retroactiu des d’avui i fins al 31 de maig.

L’objectiu d’aquesta mesura és el d’afavorir la comercialització dels productes frescs carnis propis d’aquesta època de Pasqua com són els xots, porcelles i cabrits. La conselleria doncs, a través del FOGAIBA, concedeix una ajuda de sis euros per animal a tots els xots i cabrits de més de vuit quilos que vagin a escorxador, i sis més per cada porcella de més de sis quilos que es sacrifiqui.

Amb aquestes ajudes s’assegura que els productors i les productores rebin un preu de sosteniment i no perdin els doblers per haver de malbaratar el producte, a la vegada que s’incentiva el consum d’aquest producte local i de qualitat amb uns preus molt competitius. De fet, finalment aquests productes es vendran al consumidor amb una rebaixa d’un euro per quilo de mitjana. A més, les ajudes també van destinades a l'emmagatzematge i congelació d'animals amb pes superior al de venda per aquesta època, perquè pugui anar destinat a l'hoteleria en el futur i no es perdi.

Cal recordar que es tracta d’una mesura d’urgència per ajudar a comercialitzar uns productes que havien de destinar-se a contractes amb el sector de la restauració i l’hostaleria finalment anul·lats. La conselleria ha pogut tirar endavant la mesura després d’aconseguir el consens amb tots els actors de la cadena alimentària, i gràcies a la cooperació entre ramaders, escorxadors i distribuïdors.