LOGO CAIB
Contingut
23 setembre 2020Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball

Reactivació econòmica: Negueruela inicia al costat del secretari d'Estat de Turisme una agenda de treball de dos dies a les Illes Balears NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Reactivació econòmica: Negueruela inicia al costat del secretari d'Estat de Turisme una agenda de treball de dos dies a les Illes Balears

L'objectiu és estudiar i plantejar mesures per a recuperar l'activitat turística el més aviat possible i planificar la temporada 2021

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha iniciat aquest matí al costat del secretari d'Estat de Turisme, Fernando Valdés, una agenda de treball de dos dies que té com a objectiu donar a conèixer la situació del sector turístic a les Illes Balears i continuar avançant en els protocols que permetran recuperar l'activitat turística el més aviat possible, així com planificar la temporada 2021.

Durant la seva estada a l'arxipèlag, Fernando Valdés, visitarà Mallorca i Menorca i en totes dues illes mantindrà diverses trobades amb els principals agents econòmics i socials de l'arxipèlag per a continuar treballant en les mesures a adoptar en matèria de turisme segur.

L'agenda ha arrencat al matí a Mallorca amb una reunió amb les principals organitzacions sindicals de l'arxipèlag, en la qual el secretari d'Estat de Turisme ha pogut conèixer de primera mà la realitat del sector, tant econòmica com laboral, i ha continuat més tard amb una reunió – esmorzar amb una àmplia representació del sector hoteler de les Illes Balears que ha tingut lloc al Castell Hotel Són Vida de Palma.

El conseller Negueruela ha agraït a Valdés la seva visita a les Illes Balears “en un moment complicat des del punt de vista laboral i econòmic” i ha valorat molt positivament el “constant suport del Govern d'Espanya al sector turístic”. En paraules de Negueruela, “Balears ha de tornar a ser un referent, tant en turisme internacional com en turisme nacional”, per la qual cosa tota l'agenda programada per a aquests dos dies “està encaminada a impulsar línies de treball orientades a aconseguir-ho”.

En aquesta línia, el conseller ha recordat que “ara més que mai” cal continuar treballant en la reactivació de corredors turístics segurs de la mà del Govern d'Espanya. “No renunciem a recuperar el turisme quan sigui possible”, ha afegit abans d'incidir en què “el primer és reduir la transmissió de la malaltia i al mateix temps treballar amb el sector en aquests mesos tan importants el posicionament global de les nostres illes per a tornar a ser un referent mundial”.

Per part seva, Fernando Valdés ha destacat la importància de la “unió entre administracions en un moment especialment difícil, sobretot a les Illes Balears”. “L'única manera de superar aquesta situació és des de la col·laboració”, ha afegit Valdés abans de reconèixer que aquesta agenda de treball en l'arxipèlag li permetrà “escoltar la realitat del sector i traslladar al conjunt dels operadors i representants dels treballadors quines poden ser les solucions”.

El secretari d'Estat de Turisme ha confiat també que “totes les parts arribin a un acord satisfactori” en relació al futur dels ERTOs, “així com la situació dels fixos discontinus”. “Som conscients que és una realitat necessària a Balears”, ha afegit.

Després de les trobades d'avui a Mallorca, la visita oficial a les Illes Balears continuarà demà dijous amb una jornada planificada a Menorca en la qual tant Valdés com Negueruela mantindran diverses trobades amb les principals patronals i sindicats menorquins. Gràcies a aquesta visita oficial, les Illes Balears podran continuar el seu treball i col·laboració amb el Govern d'Espanya i el sector per a recuperar l'activitat turística al més aviat possible.


 

VALORACIÓ CONJUNTURA TURÍSTICA HOTELERA

Paral·lelament, el conseller ha valorat les dades de l'estadística de Conjuntura Turística Hotelera feta pública per l'Institut Nacional d'Estadística (INE) aquest matí corresponents al mes d'agost i que posen en relleu que Balears continua sent el principal destí triat pel turista internacional a Espanya, amb un 30% del total de les pernoctacions.

No obstant això, i fruit del context generalitzat de caiguda del turisme internacional en tots els destins mediterranis, Balears va sofrir una caiguda del 80,2% en les pernoctacions durant el mes d'agost passat, encara que el destí va ser capaç d'atreure a gairebé un de cada tres turistes internacionals. En paraules de Negueruela, aquestes dades demostren que “Balears continua ben posicionada”.