LOGO CAIB
Contingut
25 setembre 2020Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat

Reactivació econòmica: El Govern aposta per la reactivació del sector cultural en el marc de la diada de les Illes Balears NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Reactivació econòmica: El Govern aposta per la reactivació del sector cultural en el marc de la diada de les Illes Balears

L’Institut d’Estudis Baleàrics elaborarà un catàleg de propostes culturals, que s’oferirà als ajuntaments de totes les Illes


El Govern de les Illes Balears, a través de l’Institut d’Estudis Baleàrics, aposta per la reactivació del sector cultural en el marc de la diada de les Illes Balears 2021. El director general de Relacions Institucionals i amb el Parlament, Miquel Àngel Coll, i el director gerent de l'Institut d'Estudis Baleàrics, Mateu Malondra, han anunciat avui l’obertura d’una convocatòria de projectes culturals a la qual les entitats culturals, companyies teatrals, grups musicals o solistes es podran presentar a través de la pàgina web de l'organisme (www.iebalearics.org) durant vint dies hàbils des de la publicació. Una vegada tancat el termini i analitzats els projectes, l’IEB elaborarà un catàleg de propostes artístiques de les Illes Balears, que posarà a la disposició dels ajuntaments per a la seva contractació de cara a la celebració de la diada de les Illes Balears 2021. El Govern sufragarà el cost de les activitats, amb conceptes com el caixet dels artistes i el transport.

Aquest catàleg s’emmarca en un model de diada que serà descentralitzat i expandit. "Treballam en l'elaboració d'una programació d'actes culturals durant onze dies -del 25 de febrer al 7 de març- en el màxim nombre de municipis de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera", ha indicat Miquel Àngel Coll. El director general ha explicat que el plantejament és el d’una celebració "participativa i oberta, que doni a conèixer i fomenti la riquesa cultural de les Balears en tot el territori",amb un model que "afavoreix un accés més fàcil a la cultura, al mateix temps que evita desplaçaments".

El nou model pel Dia de les Illes Balears 2021, d'acord amb la conjuntura actual, apostarà per formats més reduïts en espais i aforaments en diferents punts complint sempre amb les mesures de seguretat i sanitàries vigents en el moment de la celebració. A més, està pensat per a la reactivació del sector cultural a través de la contractació pública. 

Els artistes interessats han de presentar les seves propostes mitjançant un formulari que recull informació dels seus espectacles, el qual estarà disponible a www.iebalearics.org. "Aquesta iniciativa ens permet continuar complint amb el pla de reactivació econòmica traçat des de la conselleria de Cultura per a afavorir al sector cultural mitjançant la contractació pública. D'aquesta manera, unim una celebració ja consolidada a la programació d'activitats a tot el territori amb artistes de Balears", ha explicat Malondra.

A la convocatòria coordinada per l’IEB es poden presentar activitats relacionades amb les arts escèniques com teatre de text, teatre d'objectes o titelles, teatre físic, dansa contemporània, dansa clàssica, dansa espanyola, circ, performance i espectacles multidisciplinaris. De la mateixa manera, també està oberta a activitats de música clàssica, contemporània, rock, pop, jazz, músiques urbanes i músiques del món.

Les actuacions presentades a la borsa d'activitats poden anar dirigides tant a un públic adult com familiar, sempre que siguin una creació original de la companyia o el grup que la presenta.