LOGO CAIB
Contingut
10 juliol 2020Conselleria de Salut i Consum
Foto noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El Servei de Salut aprova l'adquisició de monitors per a pacients amb diabetis per controlar la glucosa

\ Es tracta d’aparells que també permeten suspendre la injecció d’insulina si detecten una hipoglucèmia

\ Aquesta tecnologia facilita als usuaris fer un control adequat de la malaltia

El Servei de Salut ha autoritzat la tramitació de la pròrroga del contracte de subministrament de tires reactives per determinar a domicili la glucosa en la sang amb la possibilitat d’utilitzar la calculadora d’insulina amb racions, per un import d’1,7 M €. Són monitors de sensors per a pacients amb diabetis que detecten la glucosa en el nivell subcutani. Es tracta d’uns aparells que, d’una banda, mesuren contínuament la glucosa en el líquid intersticial (l’espai entre les cèl·lules) per mitjà d’un sensor implantat o inserit dins la pell i, de l’altra, poden també emetre ordres a la bomba infusora per tal d’evitar una hipoglucèmia.

Amb aquest sistema s’aconsegueix supervisar millor la glucèmia, reduir el nombre d’ingressos hospitalaris per descompensacions i també controlar millor els episodis nocturns d’hipoglucèmia. En definitiva, es facilita a alguns pacients amb diabetis un control adequat de la malaltia de manera que els millora la qualitat de vida.

El mesurament és especialment important en la diabetis mellitus de tipus 1 (insulinodependent) i en la diabetis gestacional. L’autoanàlisi s’orienta a millorar l’autocontrol del pacient amb l’objectiu de promoure’n la responsabilitat i l’autonomia en el tractament de la malaltia. En la diabetis mellitus de tipus 2 —tractada només amb dieta, exercici físic o amb fàrmacs orals sense insulina—, les autoanàlisis són menys habituals, però també poden arribar a ser necessàries en alguns casos.

A les Illes Balears hi ha gairebé 65.000 diabètics, uns 3.000 dels quals estan diagnosticats de diabetis mellitus de tipus 1.