El president del Govern de les Illes Balears, José Ramón Bauzá ha assistit aquest dissabte a la jornada de portes obertes a la finca pública de Menut i al Centre Forestal de les Illes Balears (CEFOR), amb motiu del Dia Internacional dels Boscos, que es commemora avui 21 de març, enguany amb el lema "Boscos i canvi climàtic". El president ha estat acompanyat del conseller d'Agricultura, Medi Ambient i Territori, Biel Company, del vicepresident del Govern, Antonio Gómez, de la directora general de Medi Natural, Educació Ambiental i Canvi Climàtic, Neus Lliteras, del director de l'IBANAT, Eduardo Parga, i del batle d'Escorca, Antonio Solivellas.

Les autoritats han visitat les diferents dependències del CEFOR, com el Banc de Llavors i el Bosc de Sa Caseta, on avui hi ha tallers i exposicions per a tots els públics. El president Bauzá ha deixat el seu testimoni al bosquet Luís Espinosa, un espai obert el 2011 en record al primer enginyer forestal destinat a les Illes Balears l'any 1859, on les personalitats que visiten el CEFOR hi planten un arbre.

En el marc d'aquesta jornada també s'ha homenatjat l'enginyer de Monts i ex cap del Servei de Gestió Forestal del Govern, Mateu Castelló Mas, que ha rebut una placa d'agraïment de la mà del president Bauzá i del conseller Company per la seva contribució a la conservació de la natura de les Illes Balears. Entre altres fites, Mateu Castelló destaca pel seu paper clau en la declaració del Parc Natural de s'Albufera i en la creació l'organisme que avui és IBANAT.

El Centre Forestal de Menut, en funcionament des de l'any 1933, s'ocupa de garantir la supervivència de les espècies forestals autòctones de les diferents illes i de fomentar-ne la seva conservació i divulgació entre la ciutadania. El CEFOR acull el Banc de Llavors Forestals de les Illes Balears, amb lots de llavors de més de 150 espècies diferents; el Viver forestal, on es produeixen unes 300.000 plantes anuals; el Centre de Documentació Forestal; una aula polivalent; el Jardí Botànic, i una aula d'interpretació del bosc, la Caseta del Bosc, adreçada a educació ambiental.

El Dia Internacional dels Boscos també s'ha celebrat aquest cap de setmana a altres indrets de les illes, amb una excursió guiada per la costa de Valldemossa, i amb les visites guiades que s'han fet aquest matí per les finques públiques de Son Real, a Santa Margalida, i de s'Arangí, as Mercadal.