La restauració forestal de Sa Duaia- Es Recó forma part del programa ambiental El Bosc de Xarxa Elèctrica, que la companyia du a terme des del 2009 en l’àmbit nacional amb l’objectiu de col·laborar en la conservació dels espais naturals rics en biodiversitat, la recuperació de zones degradades i la lluita contra el canvi climàtic.
 
Gràcies al conveni subscrit amb el Govern de la Illes Balears, El Bosc de Xarxa Elèctrica ha restaurat 36 hectàrees d’aquesta finca pública afectada per un incendi el 2013, amb la plantació de 12.000 exemplars d’espècies autòctones, com el pi, l’ullastre o l’alzina.
 
Els treballs de plantació es van completar durant el primer trimestre del 2015, i des de llavors el grau de supervivència de les espècies plantades és del 95 %. L’IBANAT ha dirigit el projecte de reforestació a Artà, que han dut a terme empreses locals per afavorir el desenvolupament socioeconòmic i l’ocupació verda a l’illa.
 
El Bosc de Xarxa Elèctrica ha recuperat ja més de 650 hectàrees en nou espais forestals. Aquesta iniciativa respon al compromís adquirit per Xarxa Elèctrica de col·laborar amb les administracions autonòmiques per al desenvolupament econòmic i social sostenibles, la defensa i el respecte al medi ambient i el foment del progrés, la cultura i el benestar social en les comunitats on la companyia és present.