El Govern considera prioritari aquest pla d’actuacions per a Eivissa, ja que els dos darrers anys ha patit incendis forestals de gran magnitud que fan que sigui necessari actuar-hi de manera imminent. El conjunt de mesures s’ha dissenyat i posat en marxa des de la Direcció General de Medi Natural, Educació Ambiental i Canvi Climàtic, amb la col·laboració del Consell Insular d’Eivissa i dels ajuntaments d’Eivissa, Santa Eulària del Riu, Sant Josep de sa Talaia, Sant Antoni de Portmany i Sant Joan de Labritja.

Els principals objectius d’aquestes mesures són la sensibilització ciutadana respecte del risc d’incendi; la coordinació de les administracions implicades; la integració de la iniciativa privada i la generació d’autoprotecció en les zones d’interfase urbanoforestal de l’illa.

Aquest grup d’actuacions transitòries és un primer pas en l’adopció de mesures més àmplies i rigoroses que es plasmaran en el IV Pla de Defensa General contra Incendis Forestals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, que es preveu que s’aprovi abans d’acabar l’any 2012, i en el Pla Forestal de les Illes Balears posterior, que actualment es redacta i es preveu tenir enllestit abans de 2014.