torna

Detall de la notícia

Imatge 4744392

Ib-musicat: música en llengua catalana de les Illes Balears

La Direcció General de Política Lingüística ha posat en marxa Ib-musicat (ib-musicat.cat), un web en el qual es recullen els grups i intèrprets en català de les Illes Balears. De moment s’hi poden trobar els que han publicat un treball des del setembre de 2018 fins a l’actualitat. Un cercador permet localitzar els artistes pel nom, el gènere musical, l’illa o l’any d’edició del disc. Al perfil del grup o solista, hi apareixen els darrers discs publicats, dades de contacte i artistes relacionats.

La informació que conté el web és fruit de la iniciativa de la Direcció General de recopilar les novetats discogràfiques elaborades pel Grup Enderrock, tot i que està previst ampliar les referències disponibles. Així mateix, qualsevol usuari pot suggerir la inserció d’un nou grup o solista a través d’un formulari. A més, la pàgina té un apartat amb enllaços a altres recursos de música en català, com cercadors, publicacions especialitzades i llistes de Spotify. 

L'objectiu principal d'aquest projecte és aproximar a la societat la riquesa de l'oferta musical creada a les Illes Balears en la llengua pròpia del territori, una riquesa que s'expressa no tan sols en quantitat, sinó també en qualitat i en varietat d'estils musicals. Es vol fomentar la contractació d'artistes que canten en la llengua pròpia de les Illes Balears, posar en valor la creació musical pròpia i, alhora, conscienciar de la importància de la música com a eina de foment de la llengua catalana.

És per tots aquests motius que les relacions amb les novetats discogràfiques s'han fet arribar a ajuntaments, consells, Govern, entitats culturals, mitjans de comunicació, etc. A continuació podeu consultar aquests catàlegs amb les novetats, tant el difós l'any passat (setembre de 2018 - març de 2020) com el distribuït enguany (abril de 2020 - març de 2021).