torna

Detall de la notícia

Imatge 5401087

Any Joan Fuster a les Illes Balears

El Govern de les Illes Balears, per un acord del Consell de Govern de 31 de gener de 2022, es va sumar a la voluntat expressada anteriorment per la Generalitat Valenciana i la Generalitat de Catalunya de commemorar la figura de Joan Fuster, com a reconeixement a la persona i a la seva trajectòria, mitjançant la declaració del 2022 com a Any Joan Fuster amb motiu del centenari del seu naixement.

Els objectius principals de la celebració de l’Any Joan Fuster a les Illes Balears varen ser difondre el coneixement de la seva figura i posar en relleu la relació d’aquest intel·lectual amb les Illes Balears. En aquest sentit, es varen programar tot un seguit de conferències, jornades, mostres de llibres, exposicions, concursos, concerts, etc., que varen permetre estendre el reconeixement de Joan Fuster arreu. Des de la Direcció General de Política Lingüística es va assumir l'organització i l'impuls de tots els actes de commemoració de l'Any Fuster, i es va comptar amb la col·laboració de les principals institucions i entitats de les quatre illes. 

Tota la informació vinculada a l’Any Joan Fuster es pot consultar al web anyjoanfuster.illesbalears.cat. A més dels actes programats, s'hi pot trobar la declaració institucional, el perfil dels comissionats, el material editat o un recull de premsa. També s'hi ha recollit informació relacionada amb la figura i l’obra de Joan Fuster (biografia, bibliografia, estudis sobre la seva obra, antologia de textos, etc.), especialment la vinculada amb la relació de Fuster amb les Balears, a més d’activitats didàctiques i recursos en línia.