Sense_titol2.jpg

Lloc: Llotja de Palma

Inauguració: divendres 26 d'abril a les 19h

Dates: del 26 d'abril 2024 fins al 31 d'agost de 2024

Horaris: de 15 de setembre a 31 d’octubre, de 10.30h a 13.30h i de 16h a 21h; de l’1 de novembre al 18 de febrer, de 10.30h a 13.30h i de 16h a 19h


Entrada lliure

Julian Opie, que actualment exposa a la Llotja i altres espais de Palma una impressionant col·lecció entorn de la figura en moviment, el rostre humà i l’arquitectura del món que ens envolta, va néixer a Londres i es va graduar a la Goldsmiths School of Art l’any 1983. Viu i treballa a Londres. El seu llenguatge formal característic, que es reconeix a l’instant, reflecteix la seva preocupació artística per la idea de representació i els mitjans pels quals es perceben i interpreten les imatges. Opie ha explorat sempre diferents tècniques, tant clàssiques com avantguardistes, per jugar amb les maneres de veure-hi a través de la reinterpretació del vocabulari de la vida quotidiana. El seu estil reductiu evoca una experiència tant visual com espacial del món que ens envolta. Inspirant-se en el retrat clàssic, en els jeroglífics egipcis i en les xilografies japoneses, així com en la senyalització pública, els panells informatius i els senyals de trànsit, Opie connecta la pulcritud del llenguatge visual de la vida moderna amb els fonaments de la història de l’art.

 

Entre les seves exposicions a museus destaquen les que ha ofert a la Galeria Hayward i a l’ICA, a Londres; al Museu de les Arts Aplicades (MAK), a Viena; al complex artístic Mito Tower, al Japó; al Museu d’Art Contemporani (MOCAK), a Cracòvia; a la Fundació Fosun, a Shanghai; a la Galeria Nacional de Victòria (NGV), a Melbourne, i al Museu Col·lecció Berardo, a Lisboa. També ha participat en la Triennal de Delhi, en la Triennal de l’NGV, en la Biennal de Venècia i en l’exposició Documenta. Així mateix, Opie ha realitzat projectes públics al City Hall Park (Nova York); al riu Moldava (Praga); a l’edifici Seoul Square (Corea del Sud); a l’ala Lindo del Saint Mary’s Hospital (Londres); al centre PKZ de Zúric; a la Torre 535, a Causeway Bay (Hong Kong); a la Fundació Fosun (Shanghai); al Hyundai General Store (Seül), i al Pacific Place (Hong Kong).

 

La seva obra forma part de col·leccions públiques com la de la Tate, el Museu Britànic, el Victoria & Albert Hall, l’Arts Council, el British Council i la National Portrait Gallery (Londres); el MoMA (Nova York); l’ICA (Boston); la Col·lecció Essl (Viena); l’Institut Valencià d’Art Modern (València); el Museu Col·lecció Berardo (Lisboa); el Museu d’Israel (Jerusalem); la Galeria Nacional de Victòria (Melbourne), i el Museu d’Art de Takamatsu (el Japó).

Sense_titol3.jpg