Aquest cicle formatiu se centra en la realització d'operacions bàsiques de preparació i conservació d'elaboracions culinàries senzilles en producció de cuina, així com en la preparació i presentació d'aliments i begudes en restauració i càtering. Es treballa assistint en el servei i atenció al client, seguint protocols de qualitat i complint les normes d'higiene, prevenció de riscos laborals i protecció ambiental. Es garanteix la comunicació oral i escrita en castellà, en la llengua cooficial si escau, i en una llengua estrangera.
Durada: 2.000 hores
Ensenyament: Formació professional
Grau: D - Cicle formatiu de grau bàsic
Titulació: Tècnic bàsic o tècnica bàsica
Descobreix més cicles de la mateixa família professional: Hoteleria i turisme
Matèries
Matriculats abans del curs 2024/25
Fins al curs 2024-2025 a les Illes Balears s'han aplicat els currículums estatals, a partir d'aquest curs s'han començat a aplicar els currículums autonòmics que estan en fase d'esborrany.
Matriculats a partir del curs 2024/25
Codi | 1r Curs | Hores Setmanals | Total Hores |
---|---|---|---|
3005 | Atenció al client | 3 | 105 |
3034 | Tècniques elementals de preelaboració | 6 | 215 |
3035 | Processos bàsics de producció culinària | 5 | 180 |
3036 | Aprovisionament i conservació de matèries primeres i higiene en la manipulació | 3 | 105 |
3159 | Itinerari personal per a l'ocupabilitat | 2 | 60 |
3161 | Comunicació i Ciències Socials I | 5 | 190 |
3163 | Ciències Aplicades I | 5 | 160 |
Tutoria | 1 | 30 | |
Total 1r curs | 30 | 1045 |
Codi | 2n Curs | Hores Setmanals | Total Hores |
---|---|---|---|
3037 | Tècniques elementals de servei | 6 | 215 |
3038 | Processos bàsics de preparació d'aliments i begudes | 5 | 180 |
3039 | Preparació i muntatge de materials per a col·lectivitats i càtering | 5 | 180 |
3160 | Projecte intermodular d’aprenentatge col·laboratiu | 2 | 60 |
3162 | Comunicació i Ciències Socials II | 6 | 150 |
3164 | Ciències Aplicades II | 5 | 140 |
Tutoria | 1 | 30 | |
Total 2n curs | 30 | 950 | |
TOTAL | 2000 |
Per a informació sobre mòduls contacte amb el Punt d'Orientació Acadèmica i Professional.
Què necessito per accedir-hi
Pots accedir als cicles de grau bàsic si compleixes aquests requisits:
- Requisits generals dels cicles formatius de grau bàsic.
- Requisits especifics d'aquest cicle: cap.
Com preinscriure'm
Consulta la secció d'Admissió.
Sortides acadèmiques i professionals
Un cop finalitzat el cicle formatiu de grau bàsic, l'alumnat que vol continuar estudiant pot:
- Accedir a un cicle formatiu de grau mitjà mitjançant el procés d'admissió directa, sense necessitat de prova d'accés.
- Matricular-se en un Grau C de nivell 2, ampliant la seva qualificació professional.
- Obtenir el títol de l'ESO, sempre que hagi superat tots els àmbits del cicle.
La superació d'aquest cicle formatiu permet accedir al món laboral com a:
- Ajudant o auxiliar de cuina.
- Ajudant d'economat d'unitats de producció i servei d'aliments i begudes.
- Auxiliar o ajudant de cambrer en sala.
- Auxiliar o ajudant de cambrer en bar-cafeteria.
- Auxiliar o ajudant de bàrman.
- Auxiliar o ajudant de cuina en establiments on l'oferta estigui composta per elaboracions senzilles i ràpides (tapes, plats combinats, entre altres).
- Ajudant d'economat d'unitats de producció i servei d'aliments i begudes.
Normativa
- Curriculum propi de les Illes Balears (ESBORRANY)
- Normativa estatal
Centres on es pot cursar
Accedeix al nostre cercador de centres