HOT11 - Cuina i restauració
Fitxa PDF

Aquest cicle formatiu se centra en la realització d'operacions bàsiques de preparació i conservació d'elaboracions culinàries senzilles en producció de cuina, així com en la preparació i presentació d'aliments i begudes en restauració i càtering. Es treballa assistint en el servei i atenció al client, seguint protocols de qualitat i complint les normes d'higiene, prevenció de riscos laborals i protecció ambiental. Es garanteix la comunicació oral i escrita en castellà, en la llengua cooficial si escau, i en una llengua estrangera.

Durada: 2.000 hores

Ensenyament: Formació professional

Grau: D - Cicle formatiu de grau bàsic

Titulació: Tècnic bàsic o tècnica bàsica

Descobreix més cicles de la mateixa família professional: Hoteleria i turisme

Matèries
Matriculats abans del curs 2024/25

Fins al curs 2024-2025 a les Illes Balears s'han aplicat els currículums estatals, a partir d'aquest curs s'han començat a aplicar els currículums autonòmics que estan en fase d'esborrany.

Matriculats a partir del curs 2024/25
Codi 1r Curs Hores Setmanals Total Hores
3005 Atenció al client 3 105
3034 Tècniques elementals de preelaboració 6 215
3035 Processos bàsics de producció culinària 5 180
3036 Aprovisionament i conservació de matèries primeres i higiene en la manipulació 3 105
3159 Itinerari personal per a l'ocupabilitat 2 60
3161 Comunicació i Ciències Socials I 5 190
3163 Ciències Aplicades I 5 160
Tutoria 1 30
Total 1r curs 30 1045

Codi 2n Curs Hores Setmanals Total Hores
3037 Tècniques elementals de servei 6 215
3038 Processos bàsics de preparació d'aliments i begudes 5 180
3039 Preparació i muntatge de materials per a col·lectivitats i càtering 5 180
3160 Projecte intermodular d’aprenentatge col·laboratiu 2 60
3162 Comunicació i Ciències Socials II 6 150
3164 Ciències Aplicades II 5 140
Tutoria 1 30
Total 2n curs 30 950
TOTAL 2000

Per a informació sobre mòduls contacte amb el Punt d'Orientació Acadèmica i Professional.

Què necessito per accedir-hi

Pots accedir als cicles de grau bàsic si compleixes aquests requisits:

Com preinscriure'm

Consulta la secció d'Admissió.

Sortides acadèmiques i professionals

Un cop finalitzat el cicle formatiu de grau bàsic, l'alumnat que vol continuar estudiant pot:

  • Accedir a un cicle formatiu de grau mitjà mitjançant el procés d'admissió directa, sense necessitat de prova d'accés.
  • Matricular-se en un Grau C de nivell 2, ampliant la seva qualificació professional.
  • Obtenir el títol de l'ESO, sempre que hagi superat tots els àmbits del cicle.

La superació d'aquest cicle formatiu permet accedir al món laboral com a:

  • Ajudant o auxiliar de cuina.
  • Ajudant d'economat d'unitats de producció i servei d'aliments i begudes.
  • Auxiliar o ajudant de cambrer en sala.
  • Auxiliar o ajudant de cambrer en bar-cafeteria.
  • Auxiliar o ajudant de bàrman.
  • Auxiliar o ajudant de cuina en establiments on l'oferta estigui composta per elaboracions senzilles i ràpides (tapes, plats combinats, entre altres).
  • Ajudant d'economat d'unitats de producció i servei d'aliments i begudes.
Normativa
Centres on es pot cursar

Accedeix al nostre cercador de centres