avisoCookies

Visualización del menú

Selector de idioma

caes
|


Visualización del menú

logo-white

Selector de idioma

caes

Ruta de navegación

Torna

Publicador de contenidos

El Govern y el Ayuntamiento de Pollença organizan la primera edición de la Mostra de la Tonyina, con el objetivo de fomentar el consumo de este producto local y de proximidad

El Govern y el Ayuntamiento de Pollença organizan la primera edición de la Mostra de la Tonyina, con el objetivo de fomentar el consumo de este producto local y de proximidad

El conseller Joan Simonet ha destacat que aquest tipus d'iniciatives posen en valor la qualitat d'aquest producte que, a més, ajuda a mantenir les estructures productives tradicionals, com són les confraries de pescadors: «Volem que el consumidor el demandi, que l'identifiqui i que, sobretot, el valori com a un producte diferenciat»

- 29/04/2025

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, per mitjà de la Direcció General de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, amb l’Ajuntament de Pollença i la Confraria de Pescadors de Pollença, organitzen la primera edició de la fira Sabors de la Badia, I Mostra de la Tonyina de Pollença, amb l’objectiu principal de donar a conèixer aquest producte local i de proximitat de les Illes Balears i fomentar-ne el consum. La cita gastronòmica, que tindrà lloc els dies 24 i 25 de maig al Port de Pollença, s’ha presentat avui davant el conseller Joan Simonet; el batle de Pollença, Martí March; el director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, Joan Llabrés, i el director general de Pesca, Antoni M. Grau.

En la presentació, Simonet ha destacat que «la participació en fires com aquesta demostra, una vegada més, el compromís del Govern en fomentar els productes de la nostra terra. Aquest tipus d'iniciatives posen en valor la qualitat d'aquest producte local i de proximitat que, a més, ajuda a mantenir les estructures productives tradicionals, com són les nostres confraries de pescadors. Cal recordar que la tonyina té una quota de pesca d'unes 50 tones anuals a les Illes Balears». 

Així mateix, el conseller també ha assenyalat que «volem que sigui un producte que es pugui trobar de manera habitual als restaurants de les Illes. Que el consumidor el demandi, que l'identifiqui i que, sobretot, el valori com a un producte diferenciat i de gran qualitat».

La fira oferirà una experiència gastronòmica amb restauradors i xefs locals i cellers de la zona. Entre les activitats que preveu el programa, hi ha sessions de cuina en directe a càrrec de diferents xefs i de restaurants de la badia de Pollença, amb elaboracions que, per descomptat, tindran la tonyina com a ingredient principal, i un maridatge de vins dels cellers Can Xanet i Vinyes Mortitx. A més, la Conselleria ha programat una demostració en directe de ronqueig, que és el so que es produeix quan es talla la tonyina, a càrrec de Toni Fiol, expert en aquesta tècnica tradicional, qui, a més, explicarà el procés passa a passa. Una vegada acabada aquesta activitat, la tonyina utilitzada a la demostració se subhastarà entre el públic assistent. 

El programa de la I Mostra de la Tonyina preveu activitats musicals i esportives, entre d’altres, i també la presència d’una caseta informativa per donar a conèixer la nova formació professional de Nàutica que s’imparteix a l’IES Clara Hammerl, del Port de Pollença.

IMÁGENES RELACIONADAS

-
-

Comparte