avisoCookies

Visualització del menú

Selector d'idioma

caes
|


Visualització del menú

Ruta de navegació

Torna

Publicador de continguts

Arranca la tercera edició del Concurs de Cuina amb Peix Popular, amb el suport de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural

Arranca la tercera edició del Concurs de Cuina amb Peix Popular, amb el suport de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural

El conseller Joan Simonet ha assistit al certamen i ha destacat que l’objectiu és fer valer la qualitat de diverses espècies de peixos locals que fa anys eren habituals en la gastronomia de les Illes Balears i que actualment són poc consumides. El guanyador d'aquesta edició de Mallorca ha estat el xef Kike Erazo del restaurant Morralla, amb el plat Wellington de tord

- 05/02/2025 (Act. 14/02/2025 01:23)

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, per mitjà de la Direcció General de Qualitat Alimentària i Producte Local, ha impulsat la tercera edició del Concurs de Cuina amb Peix Popular. El certamen, que s’ha celebrat avui al Velòdrom Illes Balears en la fira Horeca, es du a terme amb el suport de  l’Associació de Cuiners Establerts a les Illes Balears (ASCAIB). A més, també compta amb la col·laboració de la Direcció General de Formació Professional i Ordenació Educativa i les marques Millor quín i Peix Nostrum.

Així, aquest dimecres ha tengut lloc la final del concurs a l’illa de Mallorca, amb la presència del conseller d’Agricultura Pesca i Medi Natural,Joan Simonet, que ha estat acompanyat del director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, Joan Llabrés, i també del director general de Pesca, Antoni M. Grau, qui ha format part del jurat.  Durant l’acte, Simonet ha assenyalat «la necessitat de destacar la qualitat de les espècies locals, com el gerret i el moll, molt consumides antigament, però que en l’actualitat la majoria de la població desconeix». En aquest sentit, el conseller també ha ressaltat «la importància de fomentar-ne el consum de manera responsable, ja que aquestes espècies no tenen problemes de sostenibilitat».

En l’edició d’enguany de Mallorca, amb vuit participants, el guanyador ha estat el xef Kike Erazo del restaurant Morralla, amb el plat Wellington de tord. Ara, Erazo participarà en la final amb els guanyadors del concurs de Menorca i Eivissa. Cal recordar que a Menorca el certamen serà el dia 11 de març, i a Eivissa, el 24 de març. Igual que en les dues primeres edicions, els participants utilitzaran espècies com el sorell o el pagell, entre altres, per elaborar els plats.

Actualment, a la mar Mediterrània hi ha més de 500 espècies de peixos, de les quals més de 200 tenen un interès comercial. Concretament, a les Illes Balears la pesca se centra en una dotzena de peixos i una desena d’invertebrats, com són les gambes i els calamars. «Això ha fet que s’hagin deixat de pescar altres espècies locals saboroses, com el gató o la mòllera, perquè el seu valor comercial s’ha reduït molt. Per això, la Conselleria considera fonamentals iniciatives com aquesta, per reivindicar aquests productes de la nostra mar», ha manifestat el conseller Simonet.

Estand propi del Govern

A la fira Horeca, que va començar dilluns i acaba avui, s’ha instal·lat un estand propi del Govern, en què hi han participat un total de 17 productors agroalimentaris locals, dos més que l’any passat. A més, i per primera vegada, el Servei de Ramaderia de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural també hi ha tengut un espai, amb l'objectiu principal de promocionar les races autòctones de les Illes Balears i, al mateix temps, donar a conèixer el segell de qualitat 100 % raça autòctona. Entre d’altres animals, tenen aquest distintiu el porc negre mallorquí, l'ovella roja mallorquina, l'ovella menorquina i la vaca menorquina.

IMATGES RELACIONADES

El conseller Joan Simonet, amb el xef guanyador i el director general de Pesca.
-
-
-

Comparteix