avisoCookies

Visualització del menú

Selector d'idioma

caes
|


Visualització del menú

Ruta de navegació

Torna

Publicador de continguts

La Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural presenta la participació d'empreses de producció ecològica a la fira Biofach de Nuremberg

La Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural presenta la participació d'empreses de producció ecològica a la fira Biofach de Nuremberg

2024 2 8 3008470 09 febrer 2024

El director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, Joan Llabrés, ha explicat avui en una roda de premsa que ha tingut lloc a la seu de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, la participació d’empreses de producció ecològica a Biofach, la fira més important d’aliments ecològics a l'àmbit internacional i que se celebrarà del 13 al 16 de febrer a Nuremberg (Alemanya). Juntament amb el president de l’Associació de la Producció Agrària Ecològica de Mallorca (APAEMA), Miquel Coll, i la responsable d’Internacionalització de la Cambra de Comerç de Mallorca, Alicia Bueno, Llabrés ha detallat que els participants compartiran un estand, que es presenta sota el nom de Bio Illes Balears i que presenta una nova imatge.

En total, la representació balear estarà formada per set empreses procedents de Mallorca, una més que l'any passat. Aquestes empreses són Fet a Sóller; Flor de Sal des Trenc; Mima Terra; Evolution Leap S.L. Megaraw Bar; Fundació Estel de Llevant. T'estim; Andreu Salinas i Rafal Genàs. Així, els visitants trobaran a l'estand balear una mostra variada de productes ecològics de Mallorca com la tomàtiga de ramallet, blat xeixa, infusions, ametlla i conserves, entre d'altres. "La presència dels nostres productes en fires internacionals és fonamental per afavorir la internacionalització de les empreses, cercar nous mercats on poder comercialitzar-los, i que tot plegat ajudi a millorar la rendibilitat de les explotacions agràries de les nostres illes", ha destacat el director general Joan Llabrés.

Per la seva banda, el president de APAEMA, Miquel Coll ha remarcat que "és molt important que els productors ecològics disposin d'una ajuda per a poder exposar els seus productes en la fira ecològica europea més important", ja que sense aquestes ajudes, "moltes empreses i, sobretot els petits productors, quedarien fora d'aquests espais". En aquest sentit, cal recordar que APAEMA porta set edicions col·laborant en aquesta organització. “En aquest temps hem vist com petits productors i empreses han arribat a acords comercials que es mantenen fins avui dia”, ha subratllat Coll.

Enguany, l'espai torna a canviar d'imatge de la mà de l'Institut d'Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI), que ha comptat amb l'il·lustrador Feliu Renom per recollir i plasmar l'essència de tots els productes que es presenten a la fira de Nuremberg. A més de la coordinació de l'IDI, la Cambra de Comerç i de la Direcció General de Qualitat Agroalimentària i Producte Local del Govern, també s'ha tingut la col·laboració d'APAEMA.

Producció ecològica a les Balears

En aquest sentit, i segons les darreres dades del Consell Balear de Producció Agrícola Ecològica (CBPAE), les Illes comptaven l'any 2022 amb 42.609 hectàrees dedicades a l'agricultura ecològica, un 7,17% més respecte a 2021. Pel que fa a les persones que es dediquen a la producció ecològica, hi ha comptabilitzades als registres de CBPAE 961 operadors en producció primària, un 8,6% més respecte a 2021, i 1.159 operadors en total, un 7,8% més que l'any anterior.


Data d'actualització: 09 febrer 2024


Comparteix