avisoCookies

Visualització del menú

Selector d'idioma

caes
|


Visualització del menú

Ruta de navegació

Torna

Publicador de continguts

Licitació para la definició y redacció del Pla de Estratègia Turística de Enogastronomía de las Illes Balears 2024-2035, y el su pla operatiu (plan director) 2025-2030.

Licitació para la definició y redacció del Pla de Estratègia Turística de Enogastronomía de las Illes Balears 2024-2035, y el su pla operatiu (plan director) 2025-2030.

En data 31 d’agost de 2022, es va signar el conveni entre l’administració de la Comunitat Autonóma de les Illes Balears i la Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB) pel qual es regulen les funcions assumides per aquesta entitat en relació amb la gestió per a la consecució de les Fites i Objectius previstos pel component 14 dels Fons “Next Generation EU”.

Concretament d’una banda, l’objecte de l’esmentat Conveni inclou la difusió i/o el desenvolupament d’actuacions de coordinació, gestió i execució de les accions que siguin necessàries per a la consecució d e les fites i objectius marcats per a la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports (abans Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball) en relació amb el Component 14 i els Fons econòmics MRR, entre les quals s’inclou el Pla Territorial que es desglossa en els Plans de Sostenibilitat Turística en Destins (PSTF) i les actuacions de Cohesió entre Destins.

D’altra banda, el seu apartat 2º determina amb caràcter general i específic les obligacions de l’AETIB. Ateses les funcions assumides per l’AETIB com a entitat col·laboradora serà aquesta entitat la que s’encarregui de dur a terme les actuacions esmentades, a causa de la seva reconeguda i acumulada experiència i coneixement en la matèria.

En data 6 de juny de 2023 es va notificar a l’AETIB la Proposta de resolució de la directora general de Turisme relativa a la tramitació de l’expedient de transferència a favor de l’AETIB per a l’execució d’actuacions en relació amb el Pla Territorial de Sostenibilitat Turística en Destinació i el Pla Nacional d’Enogastronomía de les Illes Balears de 2022, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea “Next Generation EU”.

L’Agencia d’Estratègia Turística de les Illes Balears (d’ara endavant AETIB) aposta per la planificació estratègica com a eix clau per a l’òptim desenvolupament de la industria turística a les Illes. Per aquest motiu, i en virtut de les seves competències, l’AETIB elaborarà el Pla Estratègic de Turisme Enogastronómic de les Illes Balears 24-35, que partirà d’una exhaustiva anàlisi de l’entorn, del destí i de les tendències del turisme enogastronòmic, recollint els canvis experimentats en els últims anys i els moviments que s’estan imposant en el mercat, amb l’objectiu de comptar amb un ampli coneixement de la situació que ens permeti ser prou àgils per a adaptar-nos a aquests reptes i convertir-los en oportunitats que impulsin el negoci i l’ocupació en la comunitat, influint en una millora de la productivitat del nostre sector turístic i primari. El Pla estratègic enogastronòmic haurà d’establir un període d’anàlisi prospectiva de llarg abast, amb la mirada posada en el període 2024-2035, i concretarà les seves accions dirigint-les al curt i mitja termini, amb un horitzó d’impacte en 2030 reflectit en un pla operatiu.

Territorialment el Pla respondrà a l’àmbit global de les Illes Balears (Mallorca, Menorca Eivissa i Formentera), atesa la diversitat i idiosincràsia pròpia de cadascuna de les Illes que conformen l’Arxipèlag.

L’elaboració del Pla Estratègic d’enogastronomia  deurà:

  • Tenir en compte els agents/organismes externs i interns (nacionals e Internacionales), així com els plans documents i informes elaborats per aquests, en l’àmbit del turisme enogastronómic, que tinguin rellevància per al desenvolupament d’aquest treball.
  • Detectar qualsevol tendència nacional/internacional que pugui ser d’interès en el moment del desenvolupament del Pla i no estigui recollida com a àmbit d’actuació.
  • Fer partícips a tots els agents relacionats amb el turisme enogastronómic a les Illes Balears. Es deurà per això definir i justificar un mapa adequat que reculli a tots els agents, implicació, grau de vinculació, etc.
  • Tenir present els plans/programes, objectius estratègics, polítiques, etc. duts a terme pels diferents nivells d’administració a les Illes Balears (Consells Insulars i Ajuntaments). El Pla ha d’entendre i respectar les diferents estratègies que, des de l’àmbit insular/local puguin estar definides o en procés de desenvolupament, sent una eina de cohesió entre el sector primari i sector turístic a les Illes Balears i d’aprofitament màxim de sinergies.
  • Fomentar la coordinació de les actuacions públiques i privades en matèria de turisme enogastronómic.
  • Consolidar una metodologia de planificació, seguiment i control que permeti no sols identificar les necessitats actuals i futures de recursos, sinó també, el model organitzatiu més òptim.

L’objecte d’aquesta licitació és la contractació del servei per a la definició i redacció del pla estratègic turístic enogastronómic de les Illes Balears 2024-2035 i el seu desenvolupament en un pla operatiu.

Seran tasques de l’adjudicatari, amb caràcter general:

  • El seguiment i la coordinació del Pla.
  • La interlocució amb la direcció del projecte.
  • La coordinació i dinamització dels grups de treball del Pla.
  • El control i gestió de riscos incloent la identificació i gestió d’accions correctores enfront dels riscos identificats.
  • El control i gestió de canvis en l’abast o en la planificació del Pla.
  • La gestió de recursos necessaris per al desenvolupament dels treballs.
  • La gestió del canvi que pugui requerir l’organització.

La gestió i elaboració de la documentació té com a data llímit el dia 28/12/2023 fins a les 23:59.

Més informació:

PLATAFORMA DE CONTRACTACIÓ DEL SECTOR PÚBLIC

Comparteix​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​