Compendium.cat, portal de recursos de llenguatge jurídic català

Compendium.cat és un portal de recursos de llenguatge jurídic català que reuneix i indexa múltiples recursos lingüístics i jurídics pertanyents a tot el domini lingüístic català (Andorra, Catalunya, Catalunya Nord, Illes Balears i País Valencià). S’adreça majoritàriament a tres grans públics: els professionals del dret (advocats, notaris, procuradors, jutges, registradors, graduats socials, etc.), els professionals de la llengua (correctors, traductors, redactors, intèrprets) i el personal de les administracions públiques i privades que hagi de redactar documents.

El portal està estructurat al voltant d’un motor de cerca que us permet recuperar la informació per la via conceptual i de cerca lliure, així com mitjançant múltiples remissions que vinculen informació jurídica amb lingüística i viceversa. Hi podeu trobar diferents manuals de redacció i estil, apunts lingüístics sobre terminologia jurídica, diccionaris jurídics, manuals didàctics, models de documents, articles i apunts de blog, entre altres recursos.

Aquesta iniciativa, impulsada pel Consell de l’Advocacia Catalana, té el suport del Govern de les Illes Balears, la Universitat de les Illes Balears (UIB) i el Col·legi d’Advocats de les Illes Balears (ICAIB), i compta també amb la participació d’una trentena d’entitats i institucions catalanes, andorranes i valencianes. El portal incorpora diferents recursos de llenguatge jurídic català que s’han publicat des de les Illes Balears, així com formularis jurídics dels drets propis, elaborats pel catedràtic de dret de la UIB, Pere Grimalt, i per la doctora en dret i vocal de la Comissió Assessora de Dret Civil Balear, Olga Cardona.

Aquesta eina pretén fomentar l’ús i la qualitat del llenguatge jurídic català, visibilitzant molts dels recursos que actualment es troben dispersos en diferents webs institucionals. Es tracta d’un projecte obert i actiu al qual està previst que es continuïn incorporant nous recursos. També es preveu que s'hi adhereixin altres institucions interessades.

 

Logo_Compendium.png