Requisits
Els centres que sol·licitin la participació al Pla hauran de complir els requisits següents:
a. Idoneïtat de les instal·lacions. Disposar dels espais necessaris per garantir les finalitats del Pla.
b. Adequació de les mesures organitzatives i metodològiques. Tots els alumnes del grup han de seguir la mateixa seqüenciació del
currículum i compartir les programacions didàctiques i les situacions d'aprenentatge. Només es diferenciarà per la llengua
d'impartició.
c. Nombre mínim d'alumnes participants al centre. Serà un mínim del 20% de l'alumnat matriculat al grup/grups de cada nivell i etapa. Si es tracta d'un grup reduït, s'ha de comptar amb un mínim de cinc alumnes.
Documentació a presentar
a. La sol·licitud de participació d'acord amb el model que figura com a annex 2 d'aquesta Resolució.
b. El projecte en què es justifiqui l'oportunitat de participació en el Pla que ha d'incloure:
I. La situació del context sociolingüístic del centre i l'anàlisi de la competència lingüística dels alumnes, a més de les necessitats que se'n desprenen.
II. La relació de les àrees o matèries de cada nivell en què es vol aplicar el Pla. Així mateix, el projecte ha d'especificar la llengua d'ensenyament i aprenentatge de les distintes àrees, àmbits, matèries, mòduls o projectes de caràcter no lingüístic d'acord amb els principis i criteris que s'estableixen en l'article 135 de la Llei 1/2022.
Els centres que, d'acord amb la disposició addicional segona del Decret 92/1997, de 4 de juliol, desitgin impartir en llengua catalana una àrea diferent a les que es fixen als articles 17.c) o 18. a), ho justificaran adequadament en el Projecte lingüístic i ho sol·licitaran adjuntant la documentació i els requeriments a què se refereix l'article 6 de l'Ordre del conseller d'Educació, Cultura i Esports, del 12 de maig de 1998, per la qual es regulen els usos de la llengua catalana, pròpia de les Illes Balears, com a llengua d'ensenyament en els centres docents no universitaris de les Illes Balears.
III. L'estimació del nombre d'alumnes participants per nivells.
IV. Les estratègies metodològiques i organitzatives necessàries per implementar-lo, amb inclusió de les mesures d'atenció a la diversitat.
V. La justificació de la idoneïtat de les instal·lacions.
VI. La previsió de recursos materials i humans que seran necessaris per implementar-lo.
VII. La proposta de modificació dels documents del Projecte Educatiu de Centre.
VIII. El procediment de revisió sistemàtica i periòdica del Pla.
Documents relacionats amb el tràmit:
Termini màxim
Dins el termini de 15 dies hàbils comptadors a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, els centres interessats podran presentar les sol·licituds en qualsevol de les formes establertes a l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.
Forma de presentació
La presentació d'aquest tràmit únicament es pot fer per via telemàtica, i heu d'accedir fent un "click" al botó «Accés al tràmit telemàtic» que trobareu a la part inferior d'aquest tràmit. Per poder fer aquest tipus de tràmit, heu de disposar de certificat digital, DNI electrònic o cl@ve permanente.
Òrgan competent per a la tramitació
Departament de Planificació i Centres
Contacte
Servei o Secció responsable
Departament de Planificació i Centres
C/ del Ter, 16, Ed. Alexandre Rosselló Pastors (Polígon de Son Fuster, 4a planta).
Tel.: 971177755
- Fax: 971176905
(info@dgplacen.caib.es)
Observacions
Trámit telemàtic al GESTIB (per als centres públics) i subsidiàriament els centres concertats pel REC (Registre Electrònic Comú)