ARXIU MEMÒRIA DE MALLORCA - TOTES LES CAUSES 

(1936-1939)

L'Associació Memòria de Mallorca ha cedit al Govern Balear prop de 300.000 documents digitalitzats de causes judicials franquistes. 

foto causa.jpg

L'Associació Memòria de Mallorca, a través d'una subvenció concedida l'any 2010 pel Ministeri de Presidència, va fotografiar, digitalitzar i catalogar les causes judicials franquistes de l'arxiu del Jutjat Togat Militar Territorial núm. 33 de les Balears. Es tracta de 300.000 fotografies sobre els processos judicials realitzats entre 1936 i 1939 a les víctimes encausades per la repressió franquista durant la Guerra Civil a les Illes Balears. L'objectiu d'aquest projecte fou preservar i fer accessibles aquests documents de gran valor i interès a les víctimes de la repressió.

La cessió inclou 295.332 documents fotografiats, que fan referència a 2.761 causes judicials franquistes obertes des del juliol de 1936 fins a l’abril de 1939 a les Illes Balears, i que afecten 4.653 persones encausades.

Una documentació que gestionarà, a partir d'ara, el Govern de les Illes Balears, que es farà càrrec de la preservació i el manteniment de l’arxiu, així com de la millora i adequació de la visualització dels documents.

El Govern assumeix el compromís de garantir l'accés públic i gratuït a aquests documents a les persones que així ho sol·licitin, a través del Servei d'Arxiu i Gestió Documental del Govern de les Illes Balears.

Podeu sol·licitar una causa, a través del següent enllaç, al correu electrònic arxiu@caib.es, o al telèfon 971176089.

Us informam que les causes judicials també estan disponibles en el Jutjat Togat Militar Territorial núm.19 de Palma.