ARXIU MEMÒRIA DE MALLORCA - TOTES LES CAUSES 

(1936-1939)

L'Associació Memòria de Mallorca ha cedit al Govern Balear prop de 300.000 documents digitalitzats de causes judicials franquistes. 

foto causa.jpg

L'Associació Memòria de Mallorca, a través d'una subvenció concedida l'any 2010 pel Ministeri de Presidència, va fotografiar, digitalitzar i catalogar les causes judicials franquistes de l'arxiu del Jutjat Togat Militar Territorial núm. 33 de les Balears. Es tracta de 300.000 fotografies sobre els processos judicials realitzats entre 1936 i 1939 a les víctimes encausades per la repressió franquista durant la Guerra Civil a les Illes Balears. L'objectiu d'aquest projecte fou preservar i fer accessibles aquests documents de gran valor i interès a les víctimes de la repressió.

La cessió inclou 295.332 documents fotografiats, que fan referència a 2.761 causes judicials franquistes obertes des del juliol de 1936 fins a l’abril de 1939 a les Illes Balears, i que afecten 4.653 persones encausades.

Una documentació que gestionarà, a partir d'ara, el Govern de les Illes Balears, que es farà càrrec de la preservació i el manteniment de l’arxiu, així com de la millora i adequació de la visualització dels documents.

El Govern assumeix el compromís de garantir l'accés públic i gratuït a aquests documents a les persones que així ho sol·licitin, a través del Servei d'Arxiu i Gestió Documental del Govern de les Illes Balears.

Podeu sol·licitar una causa, a través del següent enllaç. Una vegada comprobades les dades, rebreu un enllaç per descarregar la causa judicial sol·licitada.

Us informam que les causes judicials també estan disponibles en el Jutjat Togat Militar Territorial núm.19 de Palma.